top of page

За нас

Ансамбл Македонка е наградуван фолклорен ансамбл кој ја прикажува канадско-македонската традиција од 1959 година. Ансамблот Македонка напредува 63 години, а во последните 53 години е дел од Свети Климент Охридски. Тие ја претставуваа македонската заедница на различни настани и натпревари во Канада, Соединетите Американски Држави, Порторико, Австралија, Македонија и цела Европа. Ансамблот Македонка се состои главно од
Членови родени во Канада со македонско потекло кои со нетрпение очекуваат да ги продолжат традициите на нивните родители и баби и дедовци во претставувањето на македонската култура низ светот
.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page