top of page

UPCOMING EVENTS

Prošetka Niz Makedonija ~ A Journey Through Macedonia
Prošetka Niz Makedonija ~ A Journey Through Macedonia
When
15 јун. 2024 г., во 18:00
Where
Toronto,
76 Overlea Blvd, East York, ON M4H 1C5, Canada

Costume Donation Drive

Help us reach our $5000 goal

Придружете се на нашиот ансамбл!

Makedonka-17 (1).jpg

Зошто да се придружите на нашиот Ансамбл?

Потопете се во богатото културно наследство на Македонија додека ја покажувате вашата страст за танцот. Со наследство од вековни традиционални танцови форми, Ансамбл Македонка обезбедува платформа за играорците од сите возрасти да учат и да ја совладаат сложената македонска кореографија. 

Искористете ја можноста да ги прославите и зачувате живите македонски традиции преку танцот, придружувајќи се на нашата истакната Македонска фолклорна група

Што е македонско фолклорно оро?

Македонското фолклорно оро се однесува на традиционалните ора и музика кои се составен дел од културното наследство на Македонија, земја која се наоѓа во балканскиот регион на Југоисточна Европа. Овие ора се пренесуваат низ генерации и се значаен аспект на македонскиот идентитет и прославите на заедницата. Секој регион на Македонија има свои посебни танцови стилови, носии и музика, покажувајќи ја различноста и уникатноста на културните традиции на земјата. 

Makedonka-21.jpg

- Сезона 64 -

Регистрацијата се отвора

21 јули 2023 година 

Makedonka Logo

Explore our programs below 

Контактирајте не

76 бул. Оверлеа

Торонто, ООН

M4H 1C5

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

@ensemblemakedonka

Ви благодариме за поднесувањето!

bottom of page